Miten tekstiili-insinööri Katariina päätyi täydentämään Musti Groupin myymälöitä

Insinööriopintojani tehdessä huomasin, että valmistava teollisuus ei ole minua varten vaan kaupan ala viehättää paljon enemmän, ja päädyin työskentelemään Seppälän myymälöihin eri kaupungeissa ja opiskelemaan täydennykseksi markkinointia. Koulutukseni ja myymäläkokemukseni ansiosta minut valittiin myyntiassistentiksi Seppälän pääkonttorille, työnkuvaan kuului tuotteiden täydentäminen, kampanjat ja tiedotus myymälöille sekä myyntien analysointi. Myöhemmin myyntiassistentin laaja työnkuva päätettiin jakaa kahteen osaan: itse päädyin logistiikkaan täydentämään myymälöitä. Osana työtäni pääsin tutustumaan eri varastoihin ja kuljetusyhtiöihin Suomessa ja ulkomailla.

Tekstiilistä lemmikkituotteiden kiinnostavaan maailmaan

Talvella 2014 silmiini osui rekryilmoitus, joka tuntui suorastaan kutsuvan minua. Musti ja Mirri haki Demand Planneria täydentämään myymälöitään. Minulla oli kokemusta ketjumaisesta liiketoiminnasta ja täydennyksestä, olin innokas oppimaan lisää, ja yrityksen toimiala kiinnosti minua. Sain paikan. Tuolloin suurin osa myymälöistämme oli Suomessa, Ruotsissa oli parikymmentä. Aiemmin myymälät olivat tilanneet kaiken itse, mutta keskittämällä täydentämisen logistiikkaan ja vapauttamalla myymälöissä aikaa myyntityölle pääsimme parempaan lopputulokseen.

Vaikka tuoteryhmät olivat erilaisia kuin ennen, täydennyksen lainalaisuudet ja logistiikka olivat samanlaisia. Minulla ei ole koskaan ollut täysin omaa lemmikkiä, mutta olen ollut paljon tekemisissä koirien ja kissojen kanssa. Uskon, että tämä kokemus auttaa ymmärtämään asiakkaitamme ja koen, että asiakaskunnan tarpeiden ymmärrys on täydennyksessä tärkeää.

Tie johti uuden tiimin perustamiseen

Seuraavien vuosien aikana ketju kasvoi sekä yritysostoin että avaamalla omia uusia myymälöitä. Ruotsissa myymäläverkosto laajeni yhtä suureksi kuin Suomessa, ja ensimmäiset Norjan myymälät avattiin. Samalla minä siirryin johtamaan täydennystiimiä ja vahvistimme tiimin imagoa. Lanseerasimme myymäläpalvelutiimin, joka auttaa myymälöitä kaikissa logistiikkaan liittyvissä asioissa.

Kehitys ei lopu koskaan

Vuonna 2019 minulla on noin 10 hengen tiimi, joka työskentelee Suomessa ja Ruotsissa. Työntekijöitä on Käpylän-pääkonttorilla ja Kaarinassa sekä Tukholmassa ArkenZoon- konttorilla. Tiimiin on tullut uusia henkilöitä, mutta monet ovat myös kasvaneet nykyiseen rooliinsa. Demand Plannerit työskentelevät itsenäisesti ja minun tehtäväni on ohjata projekteja ja kehityshankkeita ja huolehtia, että kaikki sujuu. Uusia myymälöitä avataan edelleen kuukausittain ja tekemistä riittää. Täydennysjärjestelmämme Relex antaa niin paljon mahdollisuuksia kehitykselle, että meidän pitää vain valita mitä haluamme tehdä seuraavaksi. Musti Groupin organisaatio on kasvanut ja muuttunut minun 5,5 vuoden työskentelyaikani, mutta olennainen pysyy. Teemme tätä suurella sydämellä ja hyvällä tiimillä, niiden avulla olemme päässeet tähän asti.

 

Joko Musti ja Mirri Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta