Eläinrakkaan Lotan matka liiketalousopinnoista Mustin ja Mirrin markkinointitiimiin

Lemmikit ja etenkin koirat, ovat olleet aina iso ja tärkeä osa elämääni. Niin kauan kuin voin muistaa, haaveilin omasta koirasta ja vihdoin ollessani ala-asteella, perheeseeni tassutteli koira – vehnäterrieri Elsa. Elsan kanssa opin paljon lemmikinomistamisesta ja sen tuomasta vastuusta ja koimme yhdessä monet unohtumattomat seikkailut!

Myyjän työt opintojen ohella

19-vuotiaana muutin opiskeluiden perässä Espooseen. Tradenomiopinnot Laurea-ammattikorkeakoulussa olivat aika itsenäisiä alusta alkaen ja pian aloinkin kaipaamaan töitä koulun ohelle. Hain Mustiin ja Mirriin myyjäksi avoimen hakemuksen kautta. Haastatteluun päästessäni olin niin innoissani mahdollisesta työpaikasta eläinten parissa, että koin haastattelun menneen hieman penkin alle, mutta luultavasti juurikin innokkuuteni ja kova tahto olivat syynä sille, että ovet Mustiin ja Mirriin aukesivat. Aloitin työskentelyn puitesopimuksella Espoon Tapiolan myymälässä joulukuussa 2015.

Nautin myymälätyöstä heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Kohtaamiset asiakkaiden, niin kaksi- kuin nelijalkaistenkin, kanssa olivat päivän kohokohtia ja pidin kovasti lemmikkiarjen pulmien ratkomisesta. Tykkäsin myös siitä, miten sain opintoni yhdistettyä käytännön työhön – koulussa puhuttiin paljon samoista aiheista, joiden kanssa pääsin työskentelemään myymälätyössä. Tein vuoroja opintojen ohella muutaman kerran viikossa ja lopulta päädyinkin työskentelemään kaikissa Espoon Musti ja Mirri -myymälöissä. Pian Mustilla ja Mirrillä aloittamisen jälkeen päätin myös ottaa ensimmäisen oman koirani: vehnäterrieri Vilja muutti meille keväällä 2016 ja onkin ollut siitä asti mukanani töissä mustijamirriläisenä!

Unelmien työharjoittelupaikka

Opintojen lähestyessä loppuaan tuli aika etsiä harjoittelupaikka. Opintoni painottuivat markkinointiin ja lähdin selvittelemään, josko pääsisin harjoitteluun Mustin ja Mirrin markkinointitiimiin. Minua onnisti ja aloitin harjoittelun pääkonttorillamme Käpylässä keväällä 2017. Harjoittelussa pääsin tutustumaan markkinointitiimin monipuoliseen työhön: työnkuvaani kuului mm. myymälöiden markkinointitilausten koordinointi, kuvausassistenttina toimiminen sekä sosiaalisen median tiliemme lomapäivystys. Harjoittelussa oli mielenkiintoista päästä näkemään, mitä kaikkea myymälätyön ’’takana’’ tapahtuu ja kokonaiskuva Mustista ja Mirristä yrityksenä kasvoi huimasti! Tutustuin kesän aikana moniin ihaniin uusiin kollegoihin ja haaveilin kovasti pääseväni vielä jonain päivänä heidän joukkoonsa.

Markkinointitiimin ovet aukenivat

Syksyn 2017 vietin opinnäytetyöni parissa. Tein työn Mustille ja Mirrille ja opparin aiheena oli tapahtumamarkkinointi. Loppusyksystä sain kuulla, että Mustin ja Mirrin markkinointitiimiin haettiin osa-aikaista sosiaalisen median sisällöntuottajaa. Hain heti paikkaa, sillä edelliskesän markkinointiharjoittelussa olin päässyt tutustumaan kyseiseen työnkuvaan ja se kiinnosti minua kovasti. Samana päivänä, kun valmistuin ammattikorkeakoulusta, sain iloisen puhelun: minut oli valittu Mustin ja Mirrin sosiaalisen median sisällöntuottajaksi!  

Työt sosiaalisen median sisällöntuottajana alkoivat tammikuussa 2018. Minä sekä kollegani Nea muodostimme kahden hengen sometiimin, jossa työskentelen vielä tänäkin päivänä. Työnkuvaani kuuluu mm. sosiaalisen median kanavien (Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, LinkedIn ja Pinterest) sisältöjen suunnittelu sekä tuottaminen ja vaikuttajayhteistyöt.

Noin puolen vuoden jälkeen työni markkinointitiimissä laajeni ja sometyön lisäksi työnkuvaani kuuluu nyt myös markkinointikoordinaattorin työt. Koordinaattorin työssä teen paljon yhteistyötä myymälöidemme kanssa ja välitän heiltä tulevia markkinointipyyntöjä tiimillemme. Lisäksi työnkuvaani kuuluvat yhteistyöt eri digikanavissamme. Viime aikoina olen työskennellyt paljon brändiviihteen parissa ja olemme tuottaneet yhteistyökumppanin kanssa useamman menestyksekkään videosarjan Mustille ja Mirrille.

Unohtumattomia asiakaskohtaamisia ja monipuolisia projekteja

Vuosi 2019 oli kaikista työvuosistani ikimuistoisin! Työskentelin useiden eri videosarjojen parissa ja tämän tiimoilta mm. matkustimme ympäri Suomen tapaamassa asiakkaitamme. Lisäksi sometiimimme suunnitteli Mustille ja Mirrille oman podcastin, järjestimme menestyksekkään myymälätapahtuman eläinten hyväksi ja pääsin myös työskentelemään entistä tiiviimmin norjalaisten ja ruotsalaisten sisällöntuottajakollegoitteni kanssa.

Haluaisin kiittää kaikkia työkavereitani ja esimiehiä upeasta urapolusta, jonka olen saanut tähän asti kulkea. En osaa kuvitella itseäni muussa työpaikassa, sillä Mustilla ja Mirrillä pääsen työskentelemään minulle rakkaimman asian äärellä. Elämäni pyörii totisesti eläinten ympärillä ja tämä on juuri sitä, mistä lapsena haaveilin.

Joko Musti ja Mirri Oy on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

Teamtailor

Työnantajamielikuva / Employer Branding Teamtailorilta